IKT vesti

Бил Гејтс: Ctrl+Alt+Del није требало да буде опција на рачунарима

Програмер инсистирао на комбинацији: Гејтс 

Комбинација типки Ctrl, ALT и DEL на кућним рачунарима, која је у међувремену постала једна од заштитних знакова оперативног система Windows, заправо је резултат грешке, казао је оснивач Мајкрософта Бил Гејтс.

Sindikat trudbenika informatičkih

{youtube}rNssqCpLxqk{/youtube}

Nema nam druge nego priznati: informatika nije više struka, informatika je (barem u očima neinformatičara) postala običan zanat – u istom rangu sa vodoinstalaterima i električarima

База знања за помоћ наставницима

http://www.zuov.gov.rs/novisajt2012/index.html

С обзиром на чињеницу да је развој информационих технологија попримио такву брзину да се свако ко жели да га прати мора свакодневно усавршавати, те да наставници у школама свакако морају ићи у корак.с тим технолошким напретком, Завод за унапређивање образовања и васпитања, идући у сусрет потребама наставника, направио је нови веб-сајт. Тако сада наставници, али и сви остали заинтересовани за актуелности у просвети, на адреси www.zuov.gov.rs могу пронаћи све наставне планове и програме, од огледних, по подручјима рада, до оних за образовање одраслих, планове уџбеника, приручнике за полагање матурских испита.

Државна секретарка уручила уговоре добитницима Конкурса

Државна секретарка Татјана Матић, уручила је уговоре данас у Палати Србије добитницима Првог јавног конкурса за доделу средстава програма у области развоја информационог друштва.