Strategija 2020

Matić: Sistemski uvesti informatiku u osnovne škole

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić izjavila je danas da se taj resor zalaže za sistemsko uvođenje informatike i logaritamskog programiranja u osnovne škole.

BEOGRAD - Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić izjavila je danas da se taj resor zalaže za sistemsko uvođenje informatike i algoritamskog programiranja u osnovne škole.

Time bi, kazala je Matićeva, bio uveden sistemski pristup uvođenja tih predmeta u škole, a deca bi shvatila da savremene tehnologije nisu samo zabava, već mnogo više od toga.

Иницијатива да информатика буде обавезан предмет

Идеја да информатика буде обавезан предмет, ни ове школске године није реализована. Национални просветни савет у јуну није усвојио такав предлог, јер од 1.200 школа, у 15 није било могуће спорвести такву наставу. Од новог министра просвете и нова најава, залагаће се да информатика од следећег септембра буде обавезна. Хоће ли ђаци, опет бирати, или ће морати да похађају овај предмет?

Kabinet

Између три изборна предмета, основци од петог до осмог разреда најрадије бирају информатику. Као обавезан предмет, између осталог, олакшала би организацију наставе.